© Margarita Vorobjovaitė

Penktadienis, lapkričio 9
19.00 Vakaras su Sigitu Parulskiu (Lietuva)
Dalyvauja rašytojas Sigitas Parulskis, renginį veda poetas ir žurnalistas Mindaugas Nastaravičius
Menų spaustuvė, Juodoji salė

Sigitas Parulskis
„Atsikeliu iš ryto ir galvoju, kaip nugyventi dieną, kad mažiau pačiam skaudėtų ir kad kitiems suteikčiau mažiau skausmo. Tai ir yra visa mano prasmės teorija. Kad neskaudėtų stuburo, darau tempimo pratimus. Kad neskaudėtų atminties, rašau“, – viename interviu yra teigęs rašytojas Sigitas Parulskis.

Poetas, prozininkas, dramaturgas, vertėjas S. Parulskis – tiesiakalbiškumu ir aštria visuomenės kritika garsėjantis rašytojas. Tai vienas produktyviausių šiuolaikinių lietuvių rašytojų, išleidęs 8 poezijos, 7 esė knygas ir 6 romanus. Iš rusų ir anglų kalbų yra išvertęs keliolika knygų bei sukūręs keletą Lietuvos teatruose pastatytų pjesių. Autoriaus tekstai nuolat pasirodo periodinėje žiniasklaidoje.

S. Parulskis įvertintas ne viena garbinga literatūrine premija, apdovanotas Kristoforo statulėle už geriausią jaunojo menininko debiutą teatre, 2004 metais apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija. Tarptautinių laimėjimų sąraše – Der Stiftung Preussishe Seehandlung (2009, LCB (Berlin); Bank Austria Literaris (2009, Kulturkontakt, Vienna); H.C. Artmann stipendium (2010, Salzburg) įvertinimai.

S. Parulskio kūryba versta į latvių, italų, anglų, vokiečių, norvegų, švedų, lenkų, prancūzų, graikų ir kt. kalbas, autorius dažnas tarptautinių festivalių ir knygų mugių dalyvis. Gyvena Vilniuje, dirba pats sau. Tvirtina niekada nerašęs iš pykčio, knyga jam – pasaulio modelis, o skaitymas – kūryba

Sigitą Parulskį kalbins poetas, dramaturgas ir žurnalistas Mindaugas Nastaravičius, projekto „100 Lietuvų bendraautorius“, jautrus ir intriguojantis „tardytojas“, sugebantis visapusiškai atskleisti kalbinamą kūrėją.

Vakaras su Sigitu Parulskiu atidarys jau trečią kartą vykstantį tarptautinį literatūros festivalį „Vilniaus lapai“.

 

Rėmėjai

 

ORGANIZATORIAI



RENGINĮ REMIA JAPONIJOS AMBASADA



PARTNERIAI

PR Service/Edelman Affiliate
Kultūros ministerija
Lietuvos Kultūros Taryba
Nordic Council of Ministers Office in Lithuania
Nordplus
Literatūra ir menas
Shakespeare Boutique Hotel Vilnius
Vilniaus miesto savivaldybė
Lietuvos vertėjų asociacija
Aukso žuvys
Apostrofa
Baltos lankos
Wallonie-Bruxelles International
Pegasas
Rara
Finnish Literature Exchange
Swedish Art Council
Martyno Mažvydo biblioteka
Vilniaus Literatūras Miestas



INFORMACINIS PARTNERIS

LRT



FESTIVALIO NAMAI

Menų spaustuvė